Kan ik een afspraak maken?
Nee . Omdat wij genoeg banken hebben staan is een afspraak maken niet nodig.
De meeste van onze zonnestudio’s gaan dagelijks om 09:00 uur al open en zijn tot laat in de avond open. Onze exacte openingstijden vind je onder vestigingen.
Tip: in de ochtend is het vaak ietsjes rustiger dan in de avond.

Moet ik zelf nog iets meenemen?
Los van uw pinpas of contant geld hoeft u niks mee te nemen.  Wij hebben alles in huis wat u nodig heeft om verantwoord en relaxed te zonnen.

Ik ben zwanger, mag ik zonnen?
Ja, uit ervaring kunnen we zeggen dat zonnen tijdens een zwangerschap over het algemeen geen probleem hoeft op te leveren. Wel is er kans op een zwangerschapsmasker doordat de hormoonhuishouding verandert. In dat geval kunnen er pigmentvlekken in het gezicht van de zwangere vrouw ontstaan. Verantwoord zonnen tijdens de zwangerschap zal ervoor zorgen dat uw Vitamine D niveau op peil blijft.

Blijf wel goed smeren!  Uw huid rekt tijdens de zwangerschap steeds meer op en verdient dus extra verzorging.

Raadpleeg bij twijfel uw verloskundige en/of huisarts.

Ik slik medicijnen, mag ik zonnen?
Sommige medicijnen kunnen onder invloed van zonlicht een allergische reactie veroorzaken.
Dit staat bijna altijd vermeld in de bijsluiter.

Raadpleeg bij twijfel uw huisarts.

Wat zijn de kleine witte plekjes op mijn huid, die ook na het zonnen wit blijven?
Het ontstaan van witte plekken op de huid kan verschillende oorzaken hebben.
Zitten de plekken onder de schouderbladen of net boven de billen? Dan zijn het waarschijnlijk gewoon drukpunten van het zonnen op de zonnebank. Dit is eenvoudig te verhelpen door de laatste minuten op je buik te gaan liggen.

Het kunnen ook onschuldige pigmentvlekken zijn. Daar kun je weinig tegen doen.

Breiden de vlekken zich uit? Dan kan er sprake zijn van een schimmelinfectie.
Veel mensen hebben, zonder het te weten, last van een bepaalde schimmel genaamd Pityrosporon. Deze schimmel vertraagt de pigmentatie en verdikt de opperhuid. Hierdoor wordt de schimmel pas zichtbaar als de huid erom heen na het zonnen wél verkleurt. Soms verdwijnt de schimmel vanzelf weer en anders kunt u een seleniumdisulfide bevattende Shampoo of zeep gebruiken (verkrijgbaar bij de Apotheek).

Voor de zekerheid adviseren wij u altijd naar de huisarts te gaan.

Ik heb jeuk na het zonnen, is dit normaal?

Jeuk na het zonnen kan meerdere oorzaken hebben:

Heel misschien toch verbrand?
De meest voorkomende plekken die verbranden zijn hals, décolleté, buik, liezen of billen.
Bent u op een van deze plekken rood? Waarschijnlijk duidt het dan op een verbrandingsreactie die aangeeft dat de zontijd toch te lang was voor uw huidtype. Deze roodheid kan gepaard gaan met jeuk. Een lauwe douche en smeren met een verkoelende aftersun verzachten de verschijnselen.

Heel misschien allergische reactie?
Soms duidt jeuk op een allergische reactie. In dat geval ben je gevoelig voor UV-straling en/of de warmte. Je zult de volgende keer voorzichtiger te werk moeten gaan. Korter zonnen op een lichter type zonnebank.

Heel misschien een overgevoeligheidsreactie?
In enkele gevallen is roodheid en/of jeuk te wijten aan een overgevoeligheidsreactie als gevolg van bepaald medicijngebruik in combinatie met zonlicht. Slik je bepaalde medicijnen?
Raadpleeg de bijsluiter op bijwerkingen. Raadpleeg bij twijfel je huisarts.

Vraag om advies
Geef dergelijke verschijnselen ook aan bij de medewerksters. Zij denken met u mee en passen het oorspronkelijke advies aan.

Ik ben claustrofobisch, moet een zonnebank helemaal dicht?
Al onze zonnebanken kunt u alleen met de hand bedienen. Dit betekent dat u zelf de bank open of dicht doet dus dit gaat niet automatisch. U kunt de zonnebank voor een deel of helemaal open laten staan maar dit heeft dan wel een effect op uw bruiningsresultaat.

Mag ik na het zonnen douchen?
U kunt na het zonnen gewoon gaan douchen. Dit doet u toch ook als u naar het strand bent geweest?! U kunt uw kleur er niet af wassen. Als u zich voor het zonnen heeft ingesmeerd met een product met een bronzer (zelfbruiner) is het verstandig om een uur niet te douchen. De bronzer heeft namelijk de tijd nodig om opgenomen te worden door uw huid. Wij raden het u aan om uzelf na het zonnen in te smeren met een aftersun. Hiermee verzorgt u uw huid optimaal en krijgt u de mooiste kleur.   

Ik heb een of meerdere tatoeages, mag ik zonnen?
Na een tijdje verbleken alle tatoeages ietsjes. Net zoals in de buiten zon raden wij het u aan om uw tatoeages in te smeren met een verzorgingsproduct met een beschermingsfactor 20 of hoger (SPF 20 of hoger).

Kan ik op de zonnebank dezelfde crème gebruiken als buiten in de zon?
Nee. In de buitenzon gebruikt u zonnebrandcrème met een beschermingsfactor (SPF) en op de zonnebank gebruikt u een zonnecrème zonder beschermingsfactor. Onze medewerkster adviseren u graag over onze verzorgingsproducten